Hvad vil det sige at være svensker i dag?

I foredraget tager historiker, ph.d. Lars Hovbakke Sørensen temperaturen på svenskheden i det 21. århundrede.
Hvad kendetegner Sverige og svenskerne i dag? Hvori består “det særligt svenske”? Og hvordan opfatter svenskerne sig selv?

Er det stadig den storslåede svenske natur, de dybe skove, midsommerfesten, krebsegilderne, “folkhemmet” og Socialdemokratiet, der definerer svenskheden?
Eller er det i højere grad neutralitetspolitikken, ligestillingen, “de åbne hjerters politik” over for flygtninge og indvandrere og den politiske korrekthed?

Lars Hovbakke Sørensen vil sammenligne den svenske identitet, kultur og selvopfattelse med den danske og præsentere forskellige årsager til forskellene og lighederne.

Pris: Gratis for foreningens medlemmer. Entré for andre 50 kr.

Arrangør: Foreningen Norden Lyngby-Taarbæk

Sted: Fennebergsalen, Stadsbiblioteket, Lyngby Hovedgade 28, 2800 Lyngby