Billedforedrag om Nordisk Kunst

Nordisk Kunst

Tom Jørgensen er kunstanmelder på Jyllands Posten og redaktør af Kunstavisen. Derudover har han firmaet Eikon Kunstformidling, hvor han er foredragsholder og guide på kunstture. Han vil sætte ord på nordisk kunst og præsentere et bredt udvalg og dykker ned i den store mangfoldighed af forskellige stilarter for at finde en fællesnævner for meget nordisk kunst: Det kølige vejr, det bløde lys, en vis form for melankoli, som er meget forskellig fra f.eks. van Goghs eller Matisse` malerier fra Provence.

Tom Jørgensen kommer også ind på, hvordan Norge og Finland som unge nationer lader naturen, landskabet og folkelivet spille en stor rolle i perioden, hvor de søger selvstændighed, mens svensk og dansk kunst er lige så optaget af de nye strømninger i Frankrig.

Man kan med andre ord følge det specielt “nordiske blik” gennem foredraget fra midten af 1800-tallet til i dag. De nordiske lande er en politisk og kulturel enhed, hører man ofte om. Men er det alligevel ikke sådan, at vi ikke altid lige forstår hinandens humor, skikke og vaner? Det er i hvert fald konklusionen på dette foredrag, som undersøger dansk, svensk, norsk og finsk kunst gennem tiden. Her vil man se, hvordan det enkelte lands historie og landskab har spillet en stor rolle.

Pris: Billetter: Gratis pladsbillet skal forinden indløses via Rudersdals biblioteks hjemmeside eller i de respektive biblioteksafdelinger

Sted:  Rudersdals Hovedbibliotek, Stationsvej 38, 3460 Birkerød

Arrangør: Nordsjælland Syd

marts 21 @ 19:00
19:00 — 21:00 (2h)

Region Hovedstaden