Nordisk modernisme – Inventing the Future, Aalborg

I foråret 2019 danner Alvar Aaltos smukke og lysfyldte ovenlyssale arkitektonisk ramme om en lang række mesterværker fra Skandinaviens største kunstsamling af nordisk modernisme, den norske Canica Kunstsamling. Med en stor præsentation af de bedste malerier og skulpturer fra Canica Kunstsamling og Kunstens egen omfattende modernismesamling sætter udstillingen fokus på kunstens og samfundets udvikling i årene 1910-1960 ud fra et nordisk perspektiv.

I perioden 1910-1960 forandredes samfundet radikalt – fra tidlig industrialisering til efterkrigstidens virksomhedsboom – og både kunstnerisk og samfundsmæssigt blev kimen lagt til den fremtid, der i dag er vores nutid. Udstillingen Nordisk modernisme – Inventing the Future sætter fokus på denne afgørende periode ved at gå nye veje i fortællingen om modernismen, der historisk set har kredset om Paris som kunstnerisk epicenter, hvorfra inspirationen strømmede ud, men ikke ind.

Værker af danske kunstnere som Vilhelm Lundstrøm, Harald Giersing, Franciska Clausen, Asger Jorn og Wilhelm Freddie m.fl. bringes her sammen med nogle af de bedste norske og svenske kolleger – heriblandt Thorvald Hellesen, Ragnhild Keyser, Otto G. Carlslund, Gösta Adrian-Nielsen og Erik Olson. Sammen tegner de et billede af det nordiske fællesskab, der i første halvdel af det tyvende århundrede var med til at forandre både samfund og kunsten radikalt.

I anledning af udstillingen produceres et omfattende, forskningsbaseret katalog med bidrag fra nationale såvel som internationale skribenter.

Sted: Kunsten Museum of Modern Art Aalborg, Kong Christians Allé 50, 9000 Aalborg, www.kunsten.dk

Udstillingen er åben fra den 27. januar – 2. juni 2019

april 2 @ 10:00
10:00 — 17:00 (7h)

Region Nordjylland